Кнеза Милоша 4 П.Ф. 13

Бољевац, Србија

030 463390

Контакт телефон

direktor@bibliotekaboljevac.org.rs

info@bibliotekaboljevac.org.rs

Kњижевни рад и роман „Тунели прошлости“ аутора Миљана Пауновића биће представљени 26. марта у 18 сати, у Kултурно-образовном центру у Бољевцу.
„Радујем се сусрету са бољевачком читалачком публиком. За овај крај вежу ме посебне успомене из детињства, и део инспирације за моја дела долази баш из периода мог живота који сам провео у источној Србији“, рекао је Пауновић.
Kњижевница Наташа Бундало Микић у својој рецензији о роману Тунели прошлости наводи да „нас Пауновић својим оштрим пером, филмичним корацима, води кроз узбудљиве и напете сцене врло вешто сликајући прожимање породичних односа и политичких кругова са потребном дистанцом. Све нас уверљиво и психолошки оштроумно подсећа на времена која савршено познајемо, која смо живели и живимо“.
Лекторка Јелена Дилбер у својој рецензији овог романа истиче:
„Пратећи три паралелне радње, које нас воде у поратне године неизвесности и обнове, златне седамдесете и почетак новог миленијума са свим својим надама у нове и боље почетке, аутор нас проводи кроз својеврсни времеплов нудећи нам судбине малих обичних људи који су усисани у вртлог политичке борбе за моћи, високих положаја и закулисних игара опасних играча из сенке о којима се само наслућује да заиста постоје и да су баш ти појединци креатори судбине државе и свих нас“.
Роман „Тунели прошлости“ изашао је крајем 2021. године и тренутно је у фази припреме другог издања. Пауновић је 2018. године објавио свој први роман „Соба тајни“ који је имао два издања, а тренутно ради и на својој трећој књизи.
Миљан Пауновић је рођен у Зајечару, дипломирао је политикологију на Факултету политичких наука у Београду, новинарством се бави од 2001. године. Своје приче објављује на блогу www.миљан-пауновиц.цом. Запослен је на порталу Бизнис.рс, а оснивач је и уредник портала Медиа Старт Инфо. Живи и ради у Београду.